ahlan wasahlan..wamarhaban bikum

wadah penjana minda

salam pertemuan, salam perjuangan..
jadikan ruangan maya ini medium cetusan budaya, lapangan letusan maklumat, wahana penyebaran ilmu, pelestari generasi berilmu dan wadah penjana minda...

layarkan sebarang perkongsian informasi dan maklumat kepada archimyxtream@yahoo.com..
mudah-mudahan lapangan penulisan bukan sekadar picisan, namun sebagai rantaian-rantaian menuju Cinta Tuhan

GRIDIRON GANG
















Bicara wadah penjana minda kali ini menjurus pada sebuah filem barat berjudul Gridiron Gang. Pertama kali menonton, sememangnya filem ini sangat memberi kesan dan motivasi. Banyak aspek yang boleh kita pelajari dan kaitkan dalam kehidupan terutamanya bagi hamba Allah yang memilih jalan da'wah. Ditunjangi Dwayne Johnson sebagai teraju utama, filem ini mengambil latar tempat di sebuah Pusat Juvana Kem Kilpatrick atau di sini lebih kita fahami sebagai pusat pemulihan akhlak. Filem arahan Phil Joanou ini adalah berkisarkan realiti sebenar dan dilakonkan dalam bentuk filem oleh The Rock, Jade Yoker (weathers), david Thomas (kelvin) dan lain-lain tanpa sedikit pun mengubah dialog asal, perwatakan bahkan nama karektor sebenar.

(Klik di sini)

2 comments:

syahidd said...

Aku nak tgk ahh citer nih..ada trailer ropennye kat blog ko nih..hehheh

amalhijazz said...

to shidan: tgok, jgn xtgok..tp xtau le nk msukkan vdeo dlm post..
juz gambar je la..
apapun memang best cter ni..sgt2 bmanfaat

Copyright © 2008 - wadah penjana minda - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template