ahlan wasahlan..wamarhaban bikum

wadah penjana minda

salam pertemuan, salam perjuangan..
jadikan ruangan maya ini medium cetusan budaya, lapangan letusan maklumat, wahana penyebaran ilmu, pelestari generasi berilmu dan wadah penjana minda...

layarkan sebarang perkongsian informasi dan maklumat kepada archimyxtream@yahoo.com..
mudah-mudahan lapangan penulisan bukan sekadar picisan, namun sebagai rantaian-rantaian menuju Cinta Tuhan

berguru pada diri sendiri
Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
J
ika hari ini seorang Presiden sebuah negara

Jika hari ini seorang ulama yang mulia

Jika hari ini seorang peguam menang bicara

Jika hari ini seorang penulis terkemuka

Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;

Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa

Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

Bingkisan sebahagian daripada sajak nukilan allahyarham Usman Awang tentang guru sememangnya punya maksud yang jelas. Peranan guru sebagai arkitek bangsa, harus dihargai zaman berzaman.

(klik di sini)moderator: selamat hari guru didedikasikan kepada guru-guru sek. keb kuang: cikgu rokiah, cikgu norsiha, cikgu azizah, teacher roha, cikgu Ariffin, cikgu Nasir dan lain-lain. Tidak dilupakan asatizah di sek ren ag. an-Nur: ustaz haryanto, ustazah saripah, ustazah rozana, ustazah irohani, ustazah syarifah dan lain-lain. Guru-guru yang disayangi di Sek Islam Darul Maarif: cikgu Sukasih, cikgu nurul huda, ustaz wan khairuddin, Ustaz Yaasin, Ustaz Malik, Ustaz mohyidin, ummi, walid, dan yang lain-lain. Selamat hari guru kepada asatizah di smra NIlai: ustaz amiza khusyri, ust. azlan, ustaz irwan shah, mudir, ustzh, zawiyah, teacher norliza, cikgu aminah ngan, ustazah zainiyah dan semua (maaf xdpt letak semua nama), dan saff pendidik di bumi tarbiyyah: ustaz ramzi(di mana ust?), ustzh atikah, teacher ad, ustazah khairah, cikgu abidah, cikgu kamarul hafiz, cikgu yunus, ust. taufik, ust roikhan dan yang lain-lain. salam hari guru kepada pensyarah2 di univ, islam antarabangsa Malaysia. Mohon dihalalkan ilmu dunia akhirat. maaf sekiranya tidak dpt menulis kesemua nama, bukan bermaksud terlupa atau dikesampingkan, tetapi ruang yang membataskan. Apapun, jasa dan ilmu kalian memang sentiasa subur, moga-moga menjadi pelita menerangi jalanan.

2 comments:

Anonymous said...

salam...
pakcik halim..
free2... datang la singgah blog aku

halim qittun said...

sape ni ek...

Copyright © 2008 - wadah penjana minda - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template