ahlan wasahlan..wamarhaban bikum

wadah penjana minda

salam pertemuan, salam perjuangan..
jadikan ruangan maya ini medium cetusan budaya, lapangan letusan maklumat, wahana penyebaran ilmu, pelestari generasi berilmu dan wadah penjana minda...

layarkan sebarang perkongsian informasi dan maklumat kepada archimyxtream@yahoo.com..
mudah-mudahan lapangan penulisan bukan sekadar picisan, namun sebagai rantaian-rantaian menuju Cinta Tuhan

pendapat anda!!!

assalamualaikum dan salam perjuangan..Jutaan kemaafan keranan blog ini akan berehat beberapa ketika..mohon jasa baik semua memberi pendapat kerana saya bercadang menukarkan nama "wadah penjana minda" kepada nama-nama lain.. Nama tersebut mula digunakan pada tahun 2006 ketika masih lagi bersemangat meneruskan penghasilan buletin sekolah (manaratul ahmadi) dan kini nama tersebut perlu berubah sejajar dengan peningkatan usia..(cewah) -semangat pun dah tak de..

dan kini saya berniat menukarkan nama tersebut..MInta kepada pembaca dan pengunjung blog mencadangkan nama yang sesuai.. Melalui penulisan di bawah ini, anda mampu menilai kecenderungan saya..

dalam tempoh saya "berehat"..sila berkunjung ke mana-mana entry yang telah saya tulis agar sahabat-sahabat semua beroleh manfaat..
di bawah ini adalah sebahagian daripada entry-entry saya..
boleh klik sahaja..
assalamualaikum..

(sabar dan solat) ( syarifah amani botak?? ) (haji:adat atau ibadat)

(mukhsin) ( evan tuttt...tuttt...) (kaisara punya kisah) (indahnya mati )

(televisyen dan ajaran sesat) (bingkisan warkah) (cabaran hidup)

( manusia hilang kemanusiaan) ( si peniup ney) (taklifan bukan kemuliaan) (bahana istilah)

(UIAM berubah??) (hikmah kembara) ( mereka istimewa) ( iftar yoghurt)

(ceritera) (benarkah sudah merdeka??) ( usrah kek pisang)

(fasiliti kelas pertama, mentaliti kelas ketiga) (filem:wahana kehancuran) ( apa harapan kita??)

(kita masih menyanyi lagu lama?) ( cerita rekaan manusia) (sup gigi)

(di mana jati diri kita?) (tart berinti dosa) (Dia tempat mengadu)

(daging unta dan kacang wasabi) (budaya baru lebaran) (sains seni dan falsafah)

(tom-tom bak vs mari bertaranum) (gridiron gang) ( kayu ukur dunia)

(jalan menuju taubat) (ada apa 21 ogos) (jangan berpaut pada batu itu)

sekali lagi saya berharap pengunjung atau pembaca blog ini melayari entry di atas dan mencadangkan nama yang sesuai untuk laman sesawang ini..ringkas, padat, bahasa inggeri, arab, atau bahasa Melayu..tiada masalah..asalkan sahabat-sahabat merasakan nama itu punya pengertian yang baik dan nilai komersial dan estetika yang tinggi

10 comments:

arrabe' said...

kenapa nak tukar?
sedap nama tu.
wadah penjana minda.

halim qittun said...

BUKN PE..CAM PANJANG SGT..N..NAME TU PUN PINJAM DR MOTTO BULETIN DLU..
RSE PERLUKAN SSUATU YG SIMPLE N MEANINGFUL

halim qittun said...

ade yg bg cdgn rentak pena..or dalam bhse prancis danse stylo..

ade yg bg stanza dunia..

hmm, saya msih mcari name2 lg..even xpenting sbb isi lg pnting..

tp nk sesuaikan ngan semasa n nama lame ase bsalah gune lame2..sebb buletin pSS bukn saya yg monitor so, xptutle gune name tu(wadah penjana minda)

ukur kira said...

salam akhi.

Nta nak tukar nama?bagi ana,nama ni dah cukup elok.
tapi kalau nak tukar kpd yg lebih elok+menarik+kreatif,ok juga.

antara cadangan:
1)titipan sang pemikir
2)tangan seorang Dai'e
3)perkelanaan menggapai redha

mgkin nta boleh gabung mana2 contoh idea yg ana bg.sori kalau x menarik.spontan je ana bg ni.

halim qittun said...

trima kasih akhuuna nabil,
idea2 spontan kdg2 leh dmanfaatkan..
lagi pulak ilham dari DIa ..

ukur kira said...

Sama2 akhi.idea2 ni pun dari Allah juga.Allah x izin,x jadi juga.

Jumpa sem dpn,I Allah

Anonymous said...

how about "kucing mengiau"

~azizan

pali said...

salam, apa kata nama "halim qittun"? :)

ichwana said...

terima kasih untuk informasinya...
kunjungi juga website kami www.unand.ac.id dan blog saya di ichwana.blogdetik.com

Fakeh said...

KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, sila google tajuk-tajuk seperti di bawah ini:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA

Copyright © 2008 - wadah penjana minda - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template